Обрати сторінку
Осінь така мила…

Осінь така мила…

29 жовтня в приміщенні бібліотеки вихователем Лісавенко В. О. та бібліотекарем Шевченко А.В. було проведено захід «Осінь в Україні». Розкривала ознаки та прикмети осені ведуча Кондратенко Юля, 32 гр. к/о. Дівчата (Довга О. – 14 гр. адм.,Остапенко А.- 39 гр. к.о., Секердей Х. – 39гр к.о. Яценко Б – 32гр к.о.) читали вірші та осінні нариси. Слухали читання віршів Л. Костенко у виконанні професіоналів з музичним супроводом. Осінніми барвами полонили присутніх юні художниці Середа Олександра – 35к/о, Кондратенко Юля – 32 к/о, Мартиненко Аня – 32 к/о.
Цей захід дуже важливий, адже прищеплює учням любов і дбайливе ставлення до природи,  та дарує гарний настрій і відчуття свята у буденний день.

У рамках співпраці з Інститутом професійно-технічної освіти НАПН України

У рамках співпраці з Інститутом професійно-технічної освіти НАПН України

25 жовтня 2019 року на базі Катюжанського вищого професійного училища науковцями Лабораторії дистанційного професійного навчання Інституту ПТО НАПН України на чолі із завідувачем лабораторії Кручек Вікторією Аркадіївною було проведено науково-практичний семінар «ЗАСТОСУВАННЯ ІННОВАЦІЙНИХ ТЕХНОЛОГІЙ ДЛЯ РОЗВИТКУ ПРОФЕСІЙНОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ МАЙСТРІВ ВИРОБНИЧОГО НАВЧАННЯ». Програма семінару охоплювала питання: «Професійний розвиток сучасного майстра виробничого навчання» (Кравець С.Г., кандидат педнаук, ст. науковий співробітник), «Основні фактори відбору та проектування інноваційних технологій навчання» (Кошук О.Б., доктор педагогічних наук, провідний науковий співробітник), «Самоосвітня діяльність майстра виробничого навчання з підвищення цифрової компетентності» (Майборода Л.А., мол. науковий співробітник), «Педагогічна взаємодія в професійній діяльності майстра виробничого навчання» (Кручек В.А, доктор педагогічних наук, доцент, завідувач лабораторії). Формат семінару: інтерактивні міні-лекції, обговорення та практичні вправи.

Представники Інституту ознайомилися з матеріально-технічною базою училища та відмітили високий рівень використання педагогами інноваційних технологій.
Директор Катюжанського ВПУ Руслан Михайлович Недашківський висловив сподівання на активну співпрацю з Інститутом ПТО НАПН України та зокрема Лабораторією дистанційного професійного навчання з питань розроблення та впровадження інноваційних технологій професійного навчання майбутніх фахівців та подякував науковцям за вручені методичні напрацювання.

Практичне заняття Школи офіціанта

Практичне заняття Школи офіціанта

З метою вивчення сучасних тенденцій розвитку ресторанного бізнесу, удосконалення професійної майстерності майстрів виробничого навчання 16 жовтня 2019року на базі Державного навчального закладу «Білоцерківське професійно-технічне училище ім. П.Р. Поповича» відбулося практичне заняття Школи офіціанта на тему:«Сучасні інновації розвитку ресторанного бізнесу».
В процесі роботи Школи викладач Рокитнянського професійного ліцею Середюк Н. В. ознайомила учасників із сучасними тенденціями організації та проведення кейтерингів.
Викладач Богуславського центру професійно-технічної освіти Гагач І.Л. інформувала про підготовку до впровадження неформального навчання та надання відповідних освітніх послуг з підготовки професії «Бариста».
Практичною частиною роботи Школи був майстер-клас на тему:«Раклет: традиції, сир і рецепт. Сирне фондю», який провели на високому професійному рівні майстри виробничого навчання Катюжанського вищого професійного училища. Заслужений працівник освіти, старший майстер виробничого навчання Катюжанського вищого професійного училища Недашківська Г.І. ознайомила колег із сучасними тенденціями впровадження новітніх технологій з приготування та подачі страв з сиру.
Варіанти сервірування фуршетних столів, ресторанний етикет були темою практичного заняття майстра виробничого навчання Білоцерківського професійно-технічного училища ім. П.Р. Поповича Присяжнюка М.В.
Зацікавлення викликав майстер-клас з теми:«Сучасні варіанти складання серветок», який провела майстер виробничого навчання Білоцерківського вищого професійного училища будівництва та сервісу Попадюк Р. Ф.
Учасники заходу отримали задоволення від насиченої, змістовної та цікавої зустрічі.

Фото див. тут