Обрати сторінку
Вітання воїнам 101 бригади

Вітання воїнам 101 бригади

Учнівський й педагогічний колективи та працівники училища стали активними учасниками благодійної волонтерської акції “Вітання воїнам 101 бригади”. На зібрані кошти закуплено продукти та приготовлено Козацьке сало, квашену капусту, вареники з капустою та картоплею. В училищній пекарні випечено хліб, пиріжки з різними начинками більше 1000 шт та солодкі борошняні вироби. Усе це разом з вітальними листівками передано бійцям до Новорічних свят на передову воїнам 101 окремої бригади охорони Генерального штабу Збройних Сил України.

Фотозвіт-вітання за посиланням:

https://drive.google.com/file/d/15UA3xGAmpuYKoOKgTs_6mtAbpPatXGBW/view?usp=sharing

Борщ – наш!!!

Борщ – наш!!!

БОРЩ – наш!!! Спокусливий поліський борщ, смачний і запашний, особливо з качкою, пампушками та сметаною!!!
Учні та педагоги Катюжанського ВПУ, палаючи шаною до найпопулярнішої української страви, долучилися до онлайн борщ-марафону в межах кампанії на підтримку включення борщу до культурної спадщини ЮНЕСКО.
https://fb.me/e/BpHB8e5M
#борщ_наш #БорщМарафон

Зріз знань у кухарів

Зріз знань у кухарів

09 грудня у здобувачів освіти групи 2 МРО, професія «Кухар. Майстер ресторанного обслуговування», відбувся зріз знань з теми «Приготування супів. Приготування других страв з круп, бобових і макаронних виробів».

Учні показали свої знання з теорії, відповівши на питання тестів, потім приступили до виконання практичної частини. Майбутні кухарі відпрацювали свої індивідуальні страви.

Український оберіг

Український оберіг

Сьогодні українки по всьому світу беруть участь у флешмобі, присвяченому українській хустці.
Сьогодні, 7 грудня, відзначається Всесвітній день української хустки. Свято з’явилося зовсім нещодавно, але завдяки діаспорі воно відразу ж набуло статусу всесвітнього.

День української хустки почали відзначати лише рік тому з ініціативи групи громадських діячів, акторів та успішних жінок України. Вінницькі активістки розпочали святкування дня, присвяченого українській хустці, 7 грудня 2019 року. Започатковане свято з метою, аби об’єднати жінок різного фаху, віку та національності для збереження українських традицій. Адже з давніх-давен в українських сім’ях оберегом, символом любові й злагоди слугувала саме хустка.

Дівчата та жінки раніше носили хустку впродовж усього року. При цьому вона була обов’язковим головним убором заміжньої жінки. Хустка була ознакою соціального стану жінки: молодиці носили білі або яскраві хустки, старші жінки – темні, вдови – чорні. Вона також свідчила і про рівень достатку родини, адже заможні жінки покривали голову хустками із дорогих тканин, бідні – із дешевших.

Цього дня з нагоди свята українки в різних країнах світу беруть участь у флешмобі “Зроби фото з хусткою”. Суть його полягає в тому, щоб одягнути хустку, сфотографуватися в ній, після чого викласти світлину в соціальних мережах із хештегами  #Берегине_моя_українська_хустко #УкраїнськаХустка.

Наш флешмоб до Дня української хустки https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=836308140453847&id=100022240073620

Флешмоб до Дня української хустки

 

Кухар: креатив та формула успіху

Кухар: креатив та формула успіху

Ми живемо у світі, де знання постійно оновлюються, де щодня стикаємося з робочою ситуацією, з якою раніше ніколи не стикалися, де професійні функції все більше узагальнюються в межах однієї професії…
У Катюжанському  училищі відбувся воркшоп у відділенні кулінарії та сервісу на тему: «РОБІТНИЧА ПРОФЕСІЯ «КУХАР»: КРЕАТИВ ТА ФОРМУЛА УСПІХУ»

Як забезпечити свою успішність? Тільки знаходячи нові форми і способи навчання! Постійно вдосконалюючись!
Майстри виробничого навчання активно розглядали нові технології у кулінарії, які змінюють їжу та підхід до неї: фудпейрінг — як освітня програма, яка допомогає людині виховувати смак до прекрасного, ф’южн-кухня – об’єднання елементів різних кулінарних традицій, мікрогрін – первинна енергія, яка закладена природою, Food-2020, Фрі-фло і багато інших кулінарних понять та трендів.
Прогнозують, що в 2021 році популярність незвичайних смаків буде рости.
На завершення гостей познайомили та пригостили десертами з насіння чіа.