Обрати сторінку

В училищі пройшов Тиждень Кулінарії. Святково, вишукано, креативно, професійно і смачно! У заходах брали участь усі групи кухарів та технологи. Під час конкурсу “Візитка” команди представляли свої групи та своїми різнобічними талантами (спів, танці, акторська майстерність, хист художника) показали, що кухарі – це справді творці і не тільки смачного. У брейн-ринзі першість виборола команда, яка найшвидше і найправильніше відповідала на питання. Були і питання-ребуси, але і тут кухарі проявили неабияку кмітливість. Яскраво і видовищно пройшла виставка-конкурс “Страви кухонь народів світу”. Кожна група  вибирала собі кухню до смаку: італійська, французька, американська, японська, грузинська … і, звичайно ж, українська. Готувалися ретельно і старалися передати особливості обраної національної кухні не тільки у стравах, а й в оформленні стола та стінгазети,  донести специфічні традиції і навіть ритуали споживання їжі.

Головним заходом тижня став конкурс професійної майстерності з професії «Кухар», в якому взяли участь представники від кожної групи. У цьому році наші кулінари показували свої вміння у приготуванні м’яса птиці та десерту з яблук. Крім цього, організаційний комітет підготував для конкурсантів цікаві тестові завдання для теоретичної частини конкурсу. Учасники показали свої вміння та знання на високому рівні.

Переможці конкурсу професійної майстерності та команди-переможці були нагороджені грамотами і грошовими сертифікатами.

Тиждень пройшов у піднесеному і святковому настрої, і не дивно, бо їжа приносить людині справжню насолоду, піднімає настрій, дарує здоров’я та довголіття. І учні, і педагоги переконалися, що ніщо так не зближує людей, як спільна трапеза.

Програма тижня

Фото див. тут