Обрати сторінку

Майстер виробничого навчання ДНЗ «Катюжанське вище професійне училище» Дорошенко Андрій зайняв ІІІ місце у  І (відбірковому) етапі Всеукраїнського конкурсу професійної майстерності «WORLDSKILLS UKRAINE 2019-2020» з компетенції «Слюсарні роботи», який відбувся 26 листопада 2019 року в ДНЗ «Сквирське вище професійне училище» . У конкурсі взяли участь дев’ять навчальних закладів ПТО Київщини.
Конкурсантам пропонувалося виконати завдання, яке складалося з п’яти етапів.
Етап 1. Відбір заготовок для секцій згідно завдання з використанням вимірювального інструменту.
Етап 2. Обробка заготовки для секцій та проведення площинної розмітки, з використанням необхідного інструменту. Етап контролюється окремо для кожного конкурсанта.
Етап 3. Підготовка обладнання та оснастки необхідних для різки заготовок секцій ножівкою по металу, або вирубки за допомогою зубила, згідно вимог креслення №1.
Етап 4. Гнуття заготовок секцій в лещатах, використовуючи фальш-губки та перевірка геометричних розмірів зроблених секцій умовам креслення №2, за допомогою необхідного інструменту.
Етап 5. Приведення робочого місця, обладнання та інструментів в сходне положення, утилізація відходів, пред’явлення робочого місця, та виконаної роботи.

Такі конкурси мотивують до професійного зростання, виявлення професійних навиків, практичної підготовки працівників, удосконалення їх знань та майстерності для забезпечення безпечного виконання робіт та розповсюдження кращого досвіду та самоствердження майбутніх фахівців.